Кой командва, на кого се сърдят : Малки началници

Кой командва, на кого се сърдят

"Дай на простия малко власт и му гледай сеира" - тази поговорка всеки я знае. Но малкият началник може да направи ежедневието ни горчиво. Да ни накара да ходим с неохота на работа. Той може и да ни уволни, за да задоволи собствено си его - началник е все пак. Сега можете да му го върнете.

Кой командва, на кого се сърдят

Мнениеот GG_GG на Вто Сеп 30, 2008 3:47 pm

Нищо няма да му направя на нашето величие, но поне да си кажа болката. Толкова ми е криво. Шефът нареди всеки да си крие заплатата от другите, иначе щял да ни праща метачки на улицата. Вика, размахва пръст и т.н. Дотук добре, макар че всеки има право, ако иска да си я изпише на челото. Аз така мисля, пък не знам. Проблемът дойде за мен от друго място. Аз съм касиер на профсъюза и събирам членски внос. Отивам при величието и му обяснявам, че хората не си казват заплатите, нали им е наредил така.Предлагам касиерката на фирмата да събира служебно парите, той заявява, че не и плащал за това. Проф-шефът пък ми се кара, че не съм събрала парите, но не ще да иде при шефа да се разберат.И сега какво става-колегите се сърдят на мен, величието не си мръдва пръста, Проф-шефът го е шубе и кой виновен-аз. Наистина се чувствам точно като името на форума , да му се не види гадорията в тая наша фирма.
GG_GG

Re: Кой командва, на кого се сърдят

Мнениеот Джадаят на Сря Окт 01, 2008 6:37 pm

По-добре се сплотете и не давайте пари за чл.внос, тогава профа ще предприеме нещо, щото няма да има за него парички а и ще го погнат неговите шефове от централата. А и защо членувате в тея синдикати?Каква ви е ползата от тях?
Джадаят

Мнениеот preeban dedo на Сря Окт 15, 2008 4:56 pm

От синдикатите полза няма. Всеки знае кого обслужват. Видяхте всички как подлъгаха учителите миналата години и какво, изпозакриха сума училища и пратиха хората на борсата. Световната история доказва, че синдикатите са дупе и гащи с властта.
preeban dedo

Мнениеот mitencety на Пет Окт 17, 2008 9:35 am

майка ми е начална учителка и още си чака увеличението на заплатата което трябваше да получи от 1 януари тази година..след това и от 1 юли беше обещано пак да има вдигане на заплатите и те да станат 660лв. нали така???брутната заплата на майка ми е 430 лв. чисто към 350...не знам за вас но на мен 350 ми се вижда далече от 660?!?!?!?!??!но това масата народ не го знае и си мислят нали вижте ги учителите те работят до обед и следобед почиват но това не е вярно защото майка ми се прибира с един куп тетрадки да проверява и все пак тя ги учи да чете,да пише да смята а родителите вечно недоволни...извинете но хайде малко уважение...
mitencety

Мнениеот preeban dedo на Съб Окт 18, 2008 4:09 pm

:roll: Това не може да е така, нещо не си наясно или майка ти си оставя за джоб "и аз съм човек", в което няма нищо лошо. От 1юли начинаещ учител е с 450 лева, така че не може брутната да е 430. Ако си има некакви заеми и ги удържат от заплатата, това си е друг въпрос. С това пояснение не искам да кажа, че заплатите на учителите са на нужното ниво. Ама пак синдикатите ги прецахаха и особено онази бабеса, дето като че ли е коронована от пелени за председател на учителския синдикат.
preeban dedo

Мнениеот mitencety на Вто Окт 21, 2008 1:08 pm

извинявам се заплатат и е 540.бруто.и все пак не е 660 както беше обявено по новините нали???
mitencety

Назад към Малки началници